Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu
Özel eğitim ihtiyacı olan zihinsel ve bedensel engelli çocukların toplumda eşit fırsatlara sahip olabilmeleri için, Limak Vakfı tarafından yaptırılan “Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu” 5 Kasım 2018 tarihinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı.
Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, 5 bin metrekare kapalı alanı ile Türkiye’nin en büyük özel eğitim kurumudur. Aynı zamanda özel eğitim kurumları içerisinde ilk, orta ve lise olmak üzere 3 kademeyi de barındıran tek okul olma özelliğine sahiptir. 27 derslikten oluşan ve toplam 300 öğrenci kapasitesine sahip okul, orta ve ağır düzeyde engeli olan öğrenciler, orta ve ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ve birden fazla engeli olan (zihinsel ve bedensel) öğrenciler için en iyi koşullarda eğitim ve öğretim verecek şekilde planlandı.
Okulda dersliklerin yanı sıra, kütüphane, bilgisayar odası, veli bekleme salonu, okul aile birliği odası, fizyoterapi ve konuşma terapisi salonu, revir, yemekhane, 100 kişilik konferans salonu, kulis ve fuayesi, 2 adet (sedye alabilecek ebatta) asansör, bahçede eğitim ve oyun istasyonları ve açık hava derslikleri bulunmaktadır. Okulda yaşam boyu eğitim kapsamındaki öğrenciler dahil olmak üzere 174 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir. 5 idareci, 1 PDR uzmanı, 1 hemşire, özel eğitim ve branş öğretmenleri olmak üzere toplam 89 eğitimci görev almaktadır.
2021-2022 öğretim yılından bu yana süren ve Türkiye’de sadece Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda uygulanan ergoterapi eğitimlerine Medipol Üniversitesi iş birliğiyle devam edilmektedir. Atletizm, yüzme, gülle atma gibi sportif faaliyetlerde öğrenciler 2021-2022 öğretim yılında 45 madalya, 2022-2023 öğretim yılında ise 49 madalya almıştır.
“Spor Dostu Okul” belgesi alan okul, İstanbul genelinde yapılan yarışmalarda “Eğitimde İyi Örnekler” kapsamında en iyi okullar arasında yer almıştır. Ayrıca ülkemizde her yıl 2 kez düzenlenen Uluslararası Mücevherat Fuarına okul öğrencileri ile katılım sağlanmış, böylece dünyada uluslararası mücevherat fuarına katlan ilk özel eğitim okulu olma unvanını almıştır.
2023 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çocuk Gelişimi alanından, Medipol Üniversitesi’nin Özel Eğitim, Hemşirelik ve Ergoterapi alanlarından Bezmialem Üniversitesi’nin Hemşirelik alanından olmak üzere stajyer eğitimleri verilmiştir.
KEDS Academy
Kosova’da elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS) tarafından Kosova’daki işssizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak ve enerji sektörüne nitelikli işgücü sağlamak amacıyla 2014 yılında kurulan KEDS Academy, sekizinci dönem mezunlarını verdi. Sadece şirket içinde değil Kosova’da da sürdürülebilirliği ile bir rekora imza atan, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi, Priştina Üniversitesi, Kosova Bilim, Eğitim ve Teknoloji Bakanlığı paydaşlığında yürütülen KEDS Academy’de sürdürülen programdan bugüne kadar 414 öğrenci mezun oldu.
KEDS Academy’nin 11. dönemine, 18 üniversite ve 80 teknik lise öğrencisi devam etmektedir. Programın 11. döneminde, Priştina Üniversitesi bünyesindeki Enerji ve Sürdürülebilirlik Merkezi ile ortaklık kurularak, öğrencilerin sürdürülebilirlik için yeşil süreçler, yenilenebilir enerji, enerji tüketimi, küresel durum ve enerji geçişine yönelik zorluklar gibi konulara odaklanması sağlanmıştır.
LimakASI
Limak tarafından işletilen Priştina Adem Yaşari Uluslararası Havalimanı bünyesinde, 2014 yılında kurulan Limak ASI (Limak Airport Services Institute) kapsamında son sınıf üniversite öğrencilerine yönelik olarak havalimanı işletmeciliği konusunda eğitimler verilmekte olup, programı başarıyla tamamlayanlara staj ve iş imkanı sağlanıyor.
Priştina Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi iş birliği ile hayata geçirilen Limak ASI projesinde bugüne kadar 150 öğrenci mezun oldu. Katılımcıların yüzde 60’nı kız öğrenciler oluştururken, programı başarıyla tamamlayan öğrencilerin 96’sı Priştina Adem Yaşari Uluslararası Havalimanı’nda istihdam edildi. Karbon Nötr Sertifikasına sahip olan Priştina Adem Yaşari Uluslararası Havalimanı’nda, mevcut programın sürdürülebilirlik ekseninde yapılandırılması için çalışmalar sürüyor.
Las Academie
Senegal’in başkenti Dakar’da yapımı tamamlanarak, işletmesine Limak, Summa ve Senegal Devleti ortaklığında devam edilen Blaise-Diagne Uluslararası Havalimanı tarafından, ülkedeki gençlerin donanımlarını artırmak ve havalimanı işletmeciliğinde iş fırsatlarına daha kolay erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan LAS Academie ilk mezunlarını verdi.
LAS Academie, Thies Üniversitesi, Ecole Nationale de L’aviation Civile ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi iş birliği ile Blaise-Diagne Uluslararası Havalimanı başta olmak üzere, tüm dünyada havalimanı işletmeciliği alanında gençlere kariyer fırsatları sunuyor.
Projenin ilk döneminde 300 aday arasından seçilen 30 öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi, ERNAM ve LAS uzmanları tarafından oluşturulan eğitim programını 6 ayda tamamlayarak sertifikalarını aldılar.
Kuveyt’in Mühendis Kızları
“Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesinin yurt dışındaki ilk uygulaması olan ve “Kuveyt’in Mühendis Kızları” adıyla 2017 yılında Limak İnşaat Kuwait SPC, Kuveyt Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçen program kapsamında bugüne kadar 200’ün üzerinde Kuveytli kız mühendis öğrenci yararlandı.
Dördüncü dönem mezunlarını 2021 yılı Kasım ayında yapılan bir törenle veren program, mevcut paydaşlarına ek olarak Kuveyt Gençlik İşleri’nden Sorumlu Devlet Bakanlığı’ndan gelen özel talep üzerine, geçtiğimiz yıl onların himayesinde hayata geçirildi.
Program kapsamında 200 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan Kuveytli öğrenciler, Business Technology Education Council (BTEC) Yönetim ve Liderlik Sertifikası, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Sertifikası ve Kuveyt Üniversitesi Sahada Eğitim Sertifikası almaya hak kazandı.